Степанов розповів, звідки вийшло взяти гроші на дозакупку вакцини

Читать на русском
При формуванні державного бюджету на 2021 рік МОЗ просив закласти на придбання антикоронавірусних вакцин не менше 15,1 млрд грн
Максим СтепановFacebook

Міністерство охорони здоров'я змогло знайти кошти на дозакупівлю вакцин від коронавірусу в розмірі 6,5 млрд грн, тимчасово вилучивши цю суму з тих грошей, які були виділені на програму медичних гарантій в IV кварталі 2021 року.

Про це глава МОЗ Максим Степанов повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Степанов нагадав, що при формуванні державного бюджету на 2021 рік МОЗ просив закласти на придбання антикоронавірусних вакцин не менше 15,1 млрд грн. Але було виділено тільки 4 млрд грн, які до квітня вже були витрачені на оплату закуплених вакцин.

Ризик або ефективність: чи можна вакцинуватися від коронавірусу різними препаратамиНаскільки безпечно та ефективно щепити людей різними вакцинами, читайте в матеріалі Слово і діло.

«Сьогодні, щоб оплатити наступні законтрактовані вакцини, потрібні 6,5 млрд грн. Щоб не вносити зміни до держбюджету і не втрачати час, ми вирішили тимчасово перевести цю суму з IV кварталу програми медичних гарантій на закупівлю вакцин. Згідно з нашою постановою, Міністерство фінансів протягом трьох місяців зобов'язане повернути відповідну суму назад», - розповів Степанов.

Раніше повідомлялося, що на цьому тижні в Україну повинні доставити 117 тисяч доз вакцини від коронавірусу компанії Pfizer в рамках ініціативи COVAX.

В Україні вже 388 404 людини вакцинувалися від COVID-19. З початку прищепної кампанії, з них отримали 1 дозу - 388 399 осіб, завершили вакцинацію (отримали 2 дози) - 5 осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: