Україна домовляється про постачання вакцини від коронавірусу з ОАЕ

Читать на русском
Україна домовляється про постачання 5 млн доз вакцини від коронавірусу китайської компанії Sinopharm із Об'єднаними Арабськими Еміратами (ОАЕ).

Україна домовляється про постачання 5 млн доз вакцини від коронавірусу китайської компанії Sinopharm із Об'єднаними Арабськими Еміратами (ОАЕ).

Про це йдеться у повідомленні Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

З робочою поїздкою в ОАЕ перебуває делегація за участю віце-прем'єра, міністра реінтеграції Олексія Резнікова, глави Офісу президента Андрія Єрмака і головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

Михайло РадуцькийНародний депутат України
Радуцький пообіцяв провакцинуватись наявною в Україні вакциноюСказано 15 березня 2021 р.Статус обіцянки: У процесі

Також повідомляється, що пріоритетним для України є питання поставок вакцини від COVID. Зокрема, еміратська компанія разом із китайським виробником Сінофарм налагодила виробництво інактивованої вакцини під назвою Hayat-Vax COVID-19.

«На зустрічі обговорили можливість поставки в Україну як мінімум 5 млн доз вакцини. На сьогодні завод в ОАЕ має потужність виробництва близько 2 мільйонів доз на місяць. Для збільшення потужності планується побудувати новий завод, який запрацює до кінця 2021, а завдяки поетапної розробці він досягне потужності 200 млн доз на рік», - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося про те, що вакцина від коронавірусу CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech вже доставляється до регіонів - її будуть застосовувати при вакцинації від COVID певних груп населення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: