Рада провалила законопроект про штрафи за порушення самоізоляції

Читать на русском
Порушення порядку обов'язкової самоізоляції, встановлених у рішенні про карантин, мало каратися вагомим штрафом
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Верховна рада України відмовилася приймати законопроєкт, яким вводилися штрафи в розмірі від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3,4 тис.гривень до 8,5 тис. гривень) за порушення режиму самоізоляції людей, що контактували з коронавірусними хворими.

Тільки 199 депутатів віддали голоси за законопроєкт № 4540, тоді як для його прийняття за основу потрібно було мінімум 226 голосів.

Порушення правил самоізоляції: які штрафи хочуть запровадитиШтрафи за порушення самоізоляції хочуть ввести в Україні. Які передбачені розміри покарання – на інфографіці.

Згідно із законопроєктом, порушення порядку обов'язкової самоізоляції, обсервації, встановлених у рішенні про карантин, якщо це не призвело до поширення особливо небезпечної хвороби, планувалося карати штрафом у розмірі 3,4-8,5 тис.гривень, що еквівалентно 200-500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Раніше Кабмін змінив умови перетину кордону України. Українцям дали більше часу на ПЛР-тест, який допоможе уникнути обов'язкової самоізоляції (якщо він негативний).

Нагадаємо, умови в'їзду в Україну посилили в березні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: