На КПВВ робитимуть тести на антиген для дострокового завершення самоізоляції

Читать на русском
В Україні дозволили проводити тестування на антиген для завершення самоізоляції під час перетину КПВВ.
kmu.gov.ua

Кабінет міністрів вніс зміни в правила припинення самоізоляції особами, які повернулися через КПВВ з непідконтрольних Україні територій Луганської, Донецької областей та Криму.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в ході брифінгу у вівторок, 12 січня.

Фонд боротьби з COVID-19: на що і скільки витратили коштівЗ Фонду боротьби з COVID-19 найбільше грошей пішло на «стимулювання економіки», зокрема на ремонт доріг.

Він нагадав, що раніше 14-денну самоізоляцію повинні були проходити всі громадяни (крім дітей до 12 років), які прибувають з непідконтрольних територій. Самоізоляція припинялася після завершення 14 днів за відсутності симптомів і після отримання негативного ПЛР-тесту.

Тепер в Україні буде дозволено припинити самоізоляцію після отримання негативного тесту на антиген COVID-19. Таке рішення ухвалили в Кабміні 5 січня.

«Нове оновлення - самоізоляцію можна припинити після отримання негативного експрес-тесту на антиген, який провели після перетину КПВВ», - сказав Ляшко.

За його словами, Кабмін зобов'язав Донецьку, Луганську та Харківську ОДА створити пункти тестування на КПВВ.

«Проведення експрес-тесту буде безкоштовним для громадян України. Тести закупили за рахунок держбюджету, у понеділок Міністерство охорони здоров'я підписало наказ про розподіл 1,8 млн тестів. Результати тестування щодня будуть передаватися до Центру громадського здоров'я та потрапляти в додаток «Дій вдома», - додав Ляшко.

Нагадаємо, за минулу добу коронавірус в Україні виявили у 5116 осіб.

Глава МОЗ пояснив, чому українці стали рідше робити тести на COVID.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: