Кабмін пропонує штрафувати за порушення самоізоляції

Читать на русском
Кабмін погодив законопроєкт, який передбачає адміністративну відповідальність за порушення самоізоляції чи обсервації.
Фото - «Слово і діло».

У середу, 23 грудня, Кабмін погодив законопроєкт, який передбачає адміністративну відповідальність за порушення самоізоляції чи обсервації.

У проєкті закону пропонуються штрафи у розмірі від 200 до 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто - від 3400 до 8500 гривень.

Штрафи за неносіння маски в світі досягають 7 тисяч євроВ Україні хочуть запровадити штрафи за неносіння маски в громадських місцях – в середньому це буде 6,3 євро. У деяких країнах Європи середній штраф сягає тисячі євро.

«Порушення особою порядку обов'язкової самоізоляції, обсервації встановленої у рішенні про карантин, якщо це не призвело до поширення особливо небезпечної хвороби — тягне за собою накладення штрафу від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», - йдеться у проекті Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Нагадаємо, в Україні з 19 грудня почали діяти додаткові обмеження карантину через коронавірус. Вони стосуються роботи закладів громадського харчування, проведення масових заходів та сфери розваг.

Раніше «Слово і діло» вивчило, на скільки в середньому можуть покарати за відсутність маски в різних країнах світу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: