Велика Британія послаблює карантин

Читать на русском
Велика Британія послаблює карантин. З 12 квітня скасовують комендантську годину. Дозволять працювати пабам і ресторанам на відкритому повітрі.
Reuters

З понеділка, з 12 квітня у Великій Британії скасовують комендантську годину, яка діяла раніше.

Прем'єр-міністр країни Борис Джонсон назвав це важливим кроком на шляху до звільнення від обмежень пандемії COVID-19, пише Reuters.

Вакцина: історія появи, користь і побічні ефектиІсторія появи вакцинації у світі, можливі побічні ефекти та користь – на відео Слово і діло.

Також в країні дозволять працювати пабам і ресторанам на відкритому повітрі. Відкриють і деякі магазини, дозволять працювати салонам краси й тренажерним залам.

Джонсон назвав цю подію дуже важливою. Він додав, що вже з нетерпінням чекає пінти пива в саду пабу.

«Я впевнений, що це буде величезним полегшенням для власників бізнесу, які й так довго були закриті, а для всіх інших - це шанс повернутися до того, що ми любимо і втратили», - сказав Джонсон.

Він закликав людей не ігнорувати елементарні правила безпеки, такі як дезінфекція рук та дистанція.

Як відомо, у Великій Британії вакцинували половину дорослого населення. Багато людей вже отримали другу дозу вакцини.

Нагадаємо, перша партія вакцини від коронавірусу Covishield прибула до України з Індії 23 лютого. Це 500 тисяч доз. Нею вже 377 050 людей щеплено від початку вакцинальної кампанії.

Також 25 березня в Україну доставили першу партію - 200 тисяч доз китайської вакцини. Відомо, що щеплення нею планують почати з 13 квітня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: