«Британський» штам коронавірусу може бути небезпечнішим за звичайний – Джонсон

Читать на русском
Мутований штам коронавірусу, який наприкінці 2020 року виявили у Великій Британії, може бути не лише заразнішим, ніж його попередник, але і призводити до більшої кількості смертей.
Фото: АР

Мутований штам коронавірусу, який наприкінці 2020 року виявили у Великій Британії, може бути не лише заразнішим, ніж його попередник, але і призводити до більшої кількості смертей.

Про це заявив прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, повідомляє ВВС.

Новий штам коронавірусу виявили вже у 60 країнах – ВООЗМутований коронавірус, вперше зафіксований у Великій Британії, виявили вже у 60 країнах. Про це повідомляє ВООЗ.

За словами очільника британського уряду, про більшу небезпеку «британського» штаму свідчать попередні дані досліджень.

«На додаток до швидшого розповсюдження, тепер також виявляється, що є деякі докази того, що мутований штам, який вперше був виявлений у Лондоні та на південному сході країни може бути пов'язаний з вищим ступенем смертності», - заявив Джонсон.

Зазначається, що порівняння рівня смертності серед інфікованих звичайним коронавірусом та новим штамом, яке провели науковці з дорадчої групи New and Emerging Respiratory Virus Threats Advisory Group (NERVTAG), показало, що мутований штам частіше призводить до смерті.

Нагадаємо, у грудні в Британії виявили новий, більш заразний штам коронавірусу, який, за попередніми даними, поширювався в країні ще з вересня.

Пізніше у ВООЗ заявили, що «британський» штам коронавірусу може повністю замінити інші варіації хвороби у Європейському регіоні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: