В Україні вперше видали дозвіл на легальний видобуток бурштину

Читать на русском
У Рівненській області відбулись перші аукціони на отримання спеціальних дозволів на користування надрами для видобування бурштину.
wikipedia.org

У Рівненській області відбулися перші аукціони на отримання спеціальних дозволів для видобутку бурштину.

Про це 17 липня повідомив глава Рівненської ОДА Віталій Коваль в Facebook.

Президент підписав зміни до Податкового кодексу щодо видобутку бурштинуЗеленський підписав законопроект про внесення зміни до Податкового кодексу щодо впорядкування розміру ставки рентної плати за користування надрами для видобутку бурштину.

За його словами, дві ділянки до 10 гектарів в селі Олексіївка Сарненського району виставили на сайті Prozorro ще в червні. У першому аукціоні брали участь чотири фірми, у другому - шість.

«Вже 17 липня відбулися онлайн-торги. Результат перевершив всі наші очікування. Початкова ціна першої ділянки була 319,6 тис. грн. А під час аукціону зросла майже в 40 разів і склала 12 млн 630 тис. грн. Друга ділянка стартував з 333,2 тис. грн. А купили її за 29 млн грн, що в 90 разів більше», - написав Коваль.

Він також уточнив, що переможці аукціону отримали спеціальні дозволи на п'ять років, які дають право проводити геологічне вивчення та подальший видобуток бурштину на зазначених ділянках.

Нагадаємо, раніше в Рівненській області поліція вилучила бурштин на 30 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: