В Чехії підтримали обов'язкову вакцинацію дітей

Читать на русском
В Чехії влада вимагає обов'язкової вакцинації дітей, які йдуть у садки. ЄСПЛ підтримав таке рішення влади.
freepik

В Чехії влада вимагає обов'язкової вакцинації дітей, які йдуть у садки. ЄСПЛ підтримав таке рішення влади.

Про це повідомляють на сайті Європейського суду з прав людини.

Європейський суд з прав людини підтримав обов'язкову вакцинацію дітей в Чехії. Там вирішили, що таке втручання влади в особисте життя людей захищає їх здоров'я.

«В той час, як політика Чехії втручається в приватне життя, вона захищає громадське здоров'я», – йдеться в повідомленні.

Як вакцинуватися від COVID-19: всі способиЯк вакцинуватися від коронавірусу позачергово, залишковою дозою вакцини, розбиралося Слово і діло.

Таке рішення підтримав суд. Визнали, що вимоги влади про обов'язкові щеплення в Чехії можна розглядати як необхідні в демократичному суспільстві.

«Метою має бути те, щоб кожна дитина була захищена від серйозних захворювань з допомогою вакцинації або в силу колективного імунітету», – зауважили у суді.

Відповідно, батьки юридично зобов'язані вакцинувати своїх дітей проти низки дитячих захворювань. Не робити цього можуть лише у випадках, коли це неможливо за станом здоров'я.

Нагадаємо, у Чехії відновлюють проєкт розроблення власної вакцини від коронавірусу, який призупинили торік у зв'язку із браком фінансування.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: