У Чехії продовжать режим надзвичайної ситуації

Читать на русском
Уряд Чехії у зв’язку з епідемією коронавірусу хоче продовжити до 11 квітня режим надзвичайної ситуації.
Кордон

Уряд Чехії у зв’язку з епідемією коронавірусу хоче продовжити до 11 квітня діючий в республіці режим надзвичайної ситуації.

Про це повідомив перший віцепрем’єр і глава МВС країни Ян Гамачек, передає České noviny.

Зауважимо, що режим надзвичайної ситуації в країні триває з 5 жовтня 2020 року. Спочатку його встановили до 28 березня, однак тепер хочуть продовжити до 11 квітня.

Пандемія COVID-19: скільки міністрів охорони здоров'я змінилося в країнах ЄвропиЗа час пандемії в Україні, Іспанії, Чехії, Словенії Міністерство охорони здоров'я очолювали три міністри.

«Урядовці щодо даного питання дійшли згоди. Кабмін прийме рішення про продовження режиму НС на одному з найближчих засідань і потім звернеться в нижню палату парламенту країни з пропозицією його затвердити», – зазначив Гамачек.

В Чехії продовжують діяти жорсткі соціальні обмеження, серед яких комендантська година і обмеження пересування жителів межами адміністративних районів проживання.

Гамачек зауважив, що обмеження дають очікуваний ефект, адже добовий показник нових випадків зараження коронавірусом поступово знижується.

Нагадаємо, чеський уряд зобов’язав громадян носити респіратори або дві хірургічні маски одночасно у людних місцях через коронавірус.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: