У Румунії продовжили жорсткий карантин

Читать на русском
Уряд Румунії продовжив режим НС в країні в зв'язку з пандемією ще на 30 днів, починаючи з 13 квітня.
romania-actualitati.ro

Уряд Румунії продовжив режим НС в країні у зв'язку з пандемією коронавірусу ще на 30 днів, починаючи з 13 квітня. Це означає, що карантинні заходи поки що зберігаються.

Про це повідомило місцеве видання Radio Romania.

Карантин в Україні: які обмеження і як довго будуть діяти в облцентрахЯкі карантинні обмеження і на який термін запровадили в обласних центрах України, розібралося Слово і діло.

Так, у Румунії в населених пунктах, де захворюваність протягом 14 днів перевищує чотири випадки на 1 тис. жителів, у вихідні дні діє комендантська година з 20:00. Магазини зачиняються о 18:00 замість 21:00, крім аптек, бензоколонок і магазинів з доставкою товарів додому, закриті зали фітнес-центрів. Якщо захворюваність перевищує 7,5 випадки на 1 тис. жителів, ці обмеження діють і в будні.

Уряд також ухвалив, що під час великодніх свят 1-2 травня румуни можуть виходити на вулиці в інтервалі між 20:00 і 5:00 для участі в богослужіннях, 23 і 30 квітня магазини можуть бути відчинені в інтервалі між 5:00 і 20: 00, а готелі на чорноморських курортах Румунії в ці дні можуть приймати клієнтів на 70% загальної кількості місць.

Водночас прем'єр-міністр країни Флорін Кицу повідомив, що повернення Румунії до нормального життя, тобто до поступового скасування обмежувальних заходів, планується починаючи з 1 червня 2021 року.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль цього тижня заявив, що потреби в тотальному локдауні немає.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: