Світовий досвід: за скільки днів влада різних країн попереджала про локдаун

Читать на русском

В Україні визначилися з датою другого локдауну: посилений карантин, який Кабмін ласкаво назвав «карантином зимових канікул», діятиме з 8 по 24 січня. Обмеження запровадили, щоб не допустити нової хвилі захворювання, яка може виникнути після свят. Своє рішення уряд ґрунтував на прогнозах, що на початку січня в Україні за добу буде 20-25 тисяч хворих. Таким чином, влада оголосила про локдаун за місяць, тоді як в інших країнах, за підрахунками «Слово і діло», попереджали максимум за 5 днів.

Кабмін за місяць оголосив про посилення карантину в Україні. Водночас у Європі від оголошення локдауну до його запровадження проходило максимум 5 днів.
Дати оголошення і запровадження локдаунівСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

У Німеччині канцлерка Ангела Меркель попередила про «м'який» локдаун за п'ять днів. Рішення влади Меркель обґрунтувала тим, що за останні десять днів число пацієнтів у відділеннях інтенсивної терапії зросло вдвічі, також подвоїлася кількість хворих, під'єднаних до апаратів ШВЛ.

За чотири дні попередили про локдаун у Португалії та Румунії, за три дні – в Австрії, Литві та Польщі. В Австрії та Португалії його запровадили, щоб уникнути перевантаження медичної системи. У Польщі карантин посилили після стрибка випадків зараження коронавірусом до 25 тисяч на добу.

Влада Болгарії, Греції, Грузії, Бельгії, Італії та Франції оголосила про локдаун за два дні до його введення. У Греції рішення посилити карантин ухвалили після того, як за добу виявили 2,6 тисячі випадків захворювання – максимум від початку пандемії. У Бельгії запровадили локдаун після того, як майже тиждень у середньому фіксувалося 15,3 тисячі нових випадків інфікування.

Всього один день на «підготовку» до локдауну дала влада Великої Британії, Ірландії, Іспанії та Чехії.

Нагадаємо, список обмежень, які будуть діяти з 8 по 24 січня, можна подивитися тут.

Раніше «Слово і діло» підрахувало, якою була тривалість локдаунів в інших країнах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: