Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Аваков запевнив, що всі порушники законодавства у виборчі періоди 2019 року будуть покарані

23 серпня 2019 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков запевнив, що всі порушники законодавства у виборчі періоди 2019 року будуть покарані. «Ефективність розслідування цих кримінальних справ є превенція на наступні вибори. Принцип невідворотності покарання буде застосовано до всіх осіб. Порушник понесе передбачену законодавством відповідальність», – заявив Аваков (відео 6:51).
Не виконано
Сказано 23 серпня 2019 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/watch/live/?v=1152307964966116&ref=watch_permalink
  • Лист Нацполіції

Результат

Відповідно до листа Національної поліції України від 22 березня 2021 року, в рамках проведення передвиборчої кампанії 2019 року з виборів Президента України органами поліції розпочато та прийнято до провадження 436 кримінальних проваджень, які прямо або опосередковано пов'язані з порушенням виборчого законодавства. З указаної кількості 55 кримінальних проваджень направлено до суду.

У ході проведення передвиборчої кампанії 2019 року з позачергових виборів народних депутатів України органами поліції розпочато та прийнято до провадження 583 кримінальні провадження, які прямо або опосередковано пов'язані з порушенням виборчого законодавства. З указаної кількості 88 кримінальних проваджень направлено до суду.

Враховуючи такий прогрес у розслідуванні, через два роки після першого туру виборів президента обіцянці присвоєно статус «не виконано». Окрім того, не можна вважати, що такі показники розслідувань стали превенцією для наступних виборів (місцевих, довиборів у Раду).

У майбутньому статус обіцянки може бути змінений, але для цього кожен порушник законодавства на виборах 2019 року має отримати покарання (!).