Україна заочно повідомила про підозру «міністру ЛНР»

Читать на русском
Офіс генпрокурора заочно повідомив про підозру так званому міністру зв'язку і масових комунікацій ЛНР. Він оголошений у розшук.
фото Думська

Офіс генпрокурора заочно повідомив про підозру так званому «міністру зв'язку і масових комунікацій ЛНР». Він оголошений у розшук.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора у четвер, 8 квітня.

Як гинули найвідоміші ватажки «ДНР» та «ЛНР»Загадкова смерть безлічі лідерів терористів з 2015 по 2018 роки викликає масу питань, відповісти на які складно, але можна - якщо знати, де шукати відповіді

Слідчі з'ясували, що «чиновник» поширює пропаганду на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганщини через інформаційні ресурси ОРДЛО. Мета таких його дій - формування у місцевого населення ідеології РФ.

«Наразі він продовжує організовувати роботу «міністерства» шляхом участі у проведенні нарад у так званих «комітетах» та «колегіях», приймає одноособові рішення, обов’язкові для виконання населенням тимчасово окупованої території Луганської області, а також виконує вказівки керівництва та званої «ЛНР»», - йдеться в повідомленні.

Слідчі заочно повідомили зловмисникові про підозру. Йому інкримінують вчинення дій з метою насильницької зміни, повалення конституційного ладу і захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110 КК України).

Відзначимо, за даними ЗМІ, посаду «міністра зв'язку і масових комунікацій ЛНР» займає Олег Фетісов.

Нагадаємо, раніше СБУ викрила у Хмельницькому фейкову міськраду, яка співпрацювала з російським пропагандистом Анатолієм Шарієм. У псевдодепутатів пройшли обшуки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: