Керівникам «Українського вибору» Медведчука оголосили підозри

Читать на русском
Офіс генпрокурора повідомив про підозру трьом керівникам громадського руху Український вибір, лідером якої є нардеп Віктор Медведчук. Їх підозрюють в організації та проведенні незаконного референдуму в Криму.
Фото з відкритих джерел

Офіс генпрокурора повідомив про підозру трьом керівникам громадського руху «Український вибір», лідером якої є нардеп Віктор Медведчук. Їх підозрюють в організації та проведенні незаконного «референдуму» в Криму.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Їм інкриміновано державну зраду та посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. За даними слідства, представники цього руху сприяли окупації Криму.

Зазначається, що двоє підозрюваних входили до складу незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя». Один з підозрюваних очолював територіальний підрозділ НЗФ, інший був керівником підрозділу «Слов’янський щит».

За даними слідства, вони брали активну участь в організації та проведенні незаконного «референдуму» на території півострову.

«У тому числі, в якості спостерігачів на «дільницях» в складі незаконних виборчих комісій, а також підозрювані забезпечували охорону дільниць й безперешкодне проведення «референдуму» у місті Севастополь», – йдеться у повідомленні.

Крім того, один з керівників брав участь у проведенні мітингів на підтримку окупації півострова Російською Федерацією. Також підозрювані були нагороджені представниками РФ медалями «За повернення Криму».

Нагадаємо, учора СБУ проводила обшуки в офісі організації «Український вибір». Раніше РНБО ввела санкції проти Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: