Вакцини Moderna та Pfizer досліджують на реакції у людей з алергією

Читать на русском
Вакцини американських компаній Moderna та Pfizer-BioNTech у США досліджують на реакції у людей з алергією - у цих випробуваннях візьмуть участь 3,4 тисячі осіб у віці від 18 до 69 років.

Вакцини американських компаній Moderna та Pfizer-BioNTech у США досліджують на реакції у людей з алергією - у цих випробуваннях візьмуть участь 3,4 тисячі осіб у віці від 18 до 69 років.

Про це повідомив Національний інститут здоров'я США (NIH).

У прес-релізі NIH відзначається, що дослідження вакцин Moderna та Pfizer викликано занепокоєнням громадськості повідомленнями про рідкісні, але важкі алергічні реакції на ці препарати. Як зазначив голова структури NIH інституту інфекційних захворювань Ентоні Фаучі, зібрана під час випробувань інформація допоможе медикам роз'яснювати людям із високою схильністю до алергії ризики і користь від цих вакцин.

Вчений підкреслив, при цьому, що «для більшості людей користь від щеплення від COVID-19 перевищує можливі ризики».

У NIH пояснили, що під час досліджень фахівці визначать, чи є алергіки більш схильними до ризику серйозних реакцій на вакцину ніж люди, які не мають таких проблем.

Вакцина: історія появи, користь і побічні ефектиІсторія появи вакцинації у світі, можливі побічні ефекти та користь – на відео Слово і діло.

«На додаток до цього фахівці вивчатимуть біологічний механізм, а також генетичний ланцюжок або інші фактори, які можуть допомогти визначити пацієнтів, які схильні до найбільшого ризику алергічної реакції», - уточнили в інституті.

Дослідження буде проводитися на базі трьох із половиною десятків дослідницьких центрів у США. У ньому візьмуть участь 3,4 тисячі осіб у віці від 18 до 69 років. Очікується, що результати випробувань будуть відомі до кінця літа поточного року.

У NIH підкреслили, що до теперішнього часу випадки алергічні реакції на вакцину Moderna і Pfizer були рідкісними і спостерігалися у людей з історією таких захворювань.

Раніше в ЄС розповіли, які вакцини підходять для COVID-сертифікатів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: