СБУ викрила та затримала сепаратиста «ЛНР»

Читать на русском
За даними слідства, зловмисник незаконно обійняв посаду адміністратора одного з територіальних сервісних центрів МВС у Херсонській області.

СБУ викрила і затримала колишнього співробітника так званої «МГБ ЛНР», який переїхав на підконтрольну українській владі територію через РФ та працевлаштувався в структуру МВС.

Про це повідомляється на сайті спецслужби у четвер, 8 квітня.

За даними слідства, зловмисник незаконно обійняв посаду адміністратора одного з територіальних сервісних центрів МВС у Херсонській області. При оформленні на роботу він надав сфальсифіковані документи. За оперативною інформацією, він мав можливість передавати інформацію із закритих баз даних представникам сепаратистів.

СБУ встановила, що чоловік протягом 2015-2016 років був «оперативним співробітником» так званого «МГБ ЛНР». Він вербував громадян по обидва боки лінії розмежування і залякував проукраїнськи налаштоване населення.

Силовики затримали правопорушника в одному з житлових районів Нової Каховки на Херсонщині. Під час обшуків за місцем проживання та в офісі оперативники виявили документи, які будуть долучені до доказової бази. Також вилучено дві тротилові шашки із електродетонаторами.

Зловмиснику повідомили про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, створенні незаконних збройних формувань, незаконному поводженні зі вибуховими речовинами (ч.2 ст.110, ч.2 ст.260, ч.1 ст.263 КК України).

Також зазначено, що в даний час суд вже заарештував підозрюваного.

Раніше Україна заочно повідомила про підозру «міністру ЛНР».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: