Виявлена масштабна схема нелегального експорту деревини – СБУ

Читать на русском
СБУ викрила схему експорту карпатської смереки, незаконно зрубаної в Івано-Франківській і Чернівецькій областях. За кордон встигли вивезти лісу на 15 млн грн.
ssu.gov.ua

СБУ викрила схему експорту карпатської смереки, незаконно зрубаної в Івано-Франківській і Чернівецькій областях. Протягом 2020-2021 років за допомогою цієї схеми за кордон вивезли деревини майже на 15 млн грн.

Про це повідомляє пресцентр СБУ в четвер, 1 квітня.

ВАКС таки скасував арешт техніки фігуранта справи про вивезення деревиниАнтикорупційний суд не побачив підстав для зняття арешт з вилученої техніки у справі можливих незаконний дій керівництва Держлісагентства.

Схему налагодили підприємці з Івано-Франківської та Чернівецької областей. Щомісяця вони відправляли на експорт 8-10 вантажівок з пиломатеріалами.

«Для легалізації ділки використовували механізм повторного використання товарно-транспортних накладних на деревину. Низка афілійованих підприємців скуповувала використану документацію і перепродувала її для повторного використання. На підставі цих накладних експортери легалізовували незаконно зрубаний ліс і отримували сертифікат про походження деревини, необхідний для продажу за кордон», - говориться в повідомленні.

В СБУ додали, що на кордоні були затримані дві фури з незаконним вантажем. Силовики також провели 14 обшуків за адресами нелегальних вирубок на території Івано-Франківської та Чернівецької областей.

Було вилучено пиломатеріали із супровідною підробленою документацією, ліс-кругляк без відповідних документів.

Розслідування кримінального провадження триває.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що СБУ і ДБР проводять обшуки в АРМА.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: