Харків не закриє дитсадки і початкову школу навіть у «червоній» зоні

Читать на русском
Харків не має наміру закривати дитсадки і відправляти 1-4 класи на дистанційне навчання, якщо місто перейде з помаранчевої зони у червону.
фото 165 школа Харкову

Влада Харкова не закриватиме дитячі сади і не відправляти 1-4 класи на дистанційне навчання, навіть якщо місто потрапить до «червоної» зони карантину.

Про це на брифінгу заявила директор міського Департаменту освіти Ольга Деменко, передає пресслужба міськради.

Карантин в Україні: які обмеження і як довго будуть діяти в облцентрахЯкі карантинні обмеження і на який термін запровадили в обласних центрах України, розібралося Слово і діло.

За її словами, якщо епідситуація погіршиться і Харків потрапить до «червоної зони», учні молодшої школи все одно продовжать стаціонарне навчання, а дитячі садки працюватимуть у штатному режимі.

«Батьки в цьому питанні нас підтримують. Ми ж розуміємо, що їм потрібно працювати, і часто малюків просто нема на кого залишити. Крім того, дистанційне навчання - це не навчання для малюків, тому що перебувати стільки часу за монітором комп'ютера шкідливо для їхнього здоров'я», - зазначила Деменко.

У мерії також уточнили, що з понеділка, 5 квітня, учні 1-4 класів повернуться до звичайних занять, а учні 5-11 класів будуть навчатися дистанційно.

Нагадаємо, Харків зараз знаходиться у «помаранчевій» зоні карантину.

Тим часом у Києві з 5 квітня вирішили закрити дитсадки, школи. Метро і транспорт буде працювати за спецперепустками.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: