Радуцький озвучив цифру хворих за добу для визнання ситуації катастрофічною

Читать на русском
При 40 тисячах хворих на добу ситуація в Україні обернеться катастрофою - ця хвиля коронавірусу виділяється великим числом госпіталізацій
Михайло РадуцькийУкраїнська правда

Катастрофічною для України стане цифра хворих на коронавірус у 35-40 тисяч випадків на добу. На початку пандемії такою цифрою вважалося 5 і більше тисяч хворих на добу.

Про це заявив голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я Михайло Радуцький в інтерв'ю РБК-Україна.

Він зазначив, що нинішня хвиля коронавірусу відрізняється високим рівнем госпіталізацій.

«Якщо на початку епідемії для нас була катастрофа 5 тисяч хворих на добу, восени була катастрофа 25 тисяч, то на сьогодні, за словами міністра охорони здоров'я, 35-40 тисяч на добу при нинішньому відсотку госпіталізацій», - заявив Радуцький.

За минулу добу коронавірус в Україні виявили у 13 276 осіб, зафіксовано 430 летальних випадків, 10 240 пацієнтів одужали.

Ситуація з коронавірусом почала поліпшуватися в трьох регіонах, які зараз знаходяться в «червоній» зоні карантину. Йдеться про Чернівецьку, Закарпатську та Івано-Франківську області.

Антирекорд по захворюваності в Україні був встановлений 3 квітня - тоді зафіксували найбільшу кількість нових випадків з початку пандемії, 20 341 хворий.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: