У Молдові журналістів включили до другого етапу вакцинації від коронавірусу

Читать на русском
МОЗ Молдови вирішило включити журналістів до другого етапу вакцинації від коронавірусу - керівників ЗМІ просять надати списки співробітників, які хочуть вакцинуватися.

МОЗ Молдови вирішило включити журналістів до другого етапу вакцинації від коронавірусу - керівників ЗМІ просять надати списки співробітників, які хочуть вакцинуватися.

Про це повідомила т.в.о. голови молдовського МОЗ Тетяна Затик у відповіді Центру незалежної журналістики, передає Newsmaker.

«З огляду на, що представники ЗМІ працюють у колективах, але їм необов'язково контактувати з людьми, які хворіють або мають підозри на коронавірус, їхня вакцинація відбудеться на другому етапі», - зазначила затикаючи.

Вона також додала, що для всіх представників ЗМІ вакцинація відбудеться незалежно від їхнього типу і організаційної структури. У листі Затик також просить медіа надати списки співробітників, які хочуть вакцинуватися.

У кінці березня неурядові організації та ЗМІ закликали Міністерство охорони здоров'я на другому етапі вакцинації зробити щеплення від коронавірусу журналістам, чия діяльність пов'язана з ризиком заразитися.

У Молдові вакцинація від коронавірусу розпочалася 2 березня. За планом влади, вакцинацію проведуть в три етапи. За перші два місяці вакцинації планують прищепити 70 тис. медпрацівників і соцпрацівників. На другому етапі, протягом наступних чотирьох місяців, щеплення робитимуть людям старшим за 60 років, людям із хронічними захворюваннями, педагогам, працівникам правоохоронних органів, військовим і працівникам в'язниць. Це, за підрахунками МОЗ, близько 733 тис. осіб.

На третьому етапі будуть вакцинуватимуть решту населення. Він триватиме доти, поки в країні не сформується колективний імунітет. Для цього, за інформацією ВООЗ, треба прищепити 70% населення. У Молдові це 2,5 млн осіб.

Другий етап вакцинації - люди старші за 60 років та особи від 18 років до 60 років із хронічними захворюваннями, - розпочався 1 квітня.

Раніше повідомлялося, що в столиці Молдови відбулися протести проти впровадження режиму надзвичайного стану.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: