Генпрокурор уточнила подробиці у справі щодо обшуків в АРМА

Читать на русском
Обшуки в АРМА проходили у рамках справ, які стосуються розтрати 500 тисяч доларів, а не 400 тис дол, як було відомо раніше, заявила Ірина Венедіктова.
Ірина Венедіктовафото ОГП

Обшуки в Нацагентстві з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) проходили в рамках справ, які стосуються незаконної передачі 500 тисяч доларів (а не 400 тис дол, як було відомо раніше).

Про це заявила Генеральний прокурор Ірина Венедіктова в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

Автівки, землі та квартири: які активи нині контролює АРМАЯкі саме активи зараз контролює АРМА, дивіться на ексклюзивній інфографіці видання «Слово і діло».

Зокрема, їй було поставлено запитання - чи варто очікувати «перезавантаження» АРМА після гучних обшуків у справі про розтрату 400 тис дол.

«Мова насправді про понад 500 тисяч доларів, визнаних речовими доказами в кримінальних провадженнях, що були передані на зберігання в АРМА. Справи щодо заволодіння 400 тисячами доларів розслідують ДБР і Нацполіція, однак у поліцейських є додатковий епізод, що стосується ще понад 100 тисяч доларів», - уточнила вона.

Венедіктова також повідомила, що всього у цій справі на минулому тижні було проведено близько 50 обшуків у Києві і області.

«Щойно слідчі і прокурори вважатимуть, що мають достатньо доказів для повідомлення підозр будь-кому із причетних до розкрадання цих коштів – ми повідомимо громадськість», - запевнила Генпрокурор.

Нагадаємо, 1 квітня ДБР спільно з СБУ провели обшуки у приміщеннях АРМА, а також у керівництва відомства.

Слідчі дії проходили в рамках розслідування кримінального провадження, що стосується повернення фізичній особі заарештованих $400 тис на підставі судового рішення, яке, за версією слідства, було підробленим, заявили в АРМА.

При цьому в самому агентстві заперечують прийняття незаконних рішень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: