САП програла господарський позов у справі Садового

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура подала позов про визнання недійсними і скасування угоди про продаж земельної ділянки у Львові.
Андрій Садовийфото: УП

Господарський суд Львівської області відмовив Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі у визнанні недійсним договору із продажу земельною ділянки Львівською міською радою у Рясному, за що одержав підозру міський голова Львова Андрій Садовий.

Таке рішення суд ухвалив 15 березня, повідомляє «Слово і діло».

Прокурор просив визнати незаконною та скасувати рішення Львівської міськради про продаж земельної ділянки приватній компанії «СіТіПарк Львів» для будівництва на ній індустріального парку. Також він вимагав визнати недійсним сам договір продажу цієї землі. На думку прокурора, вказана земельна ділянка у Рясному не входить до меж міста Львова, а отже ЛМР не мала повноважень розпоряджатися нею. Були й проблеми в документації за землю, вважає прокуратура: порушення при формуванні та зміні цільового призначення земельної ділянки; розбіжність площі земельної ділянки в рішенні ЛМР та проєкті землеустрою тощо.

Крім того, у САП стверджували, що компанія «СіТіПарк Львів» є спільним підприємством, а тому згоду на продаж земельної ділянки мав давати Кабмін. Окремо в прокуратурі вважали, що ціна за продаж земельної ділянки занижена та і сам продаж був без дотримання конкурсної процедури.

Андрій СадовийМіський голова Львова

Однак, суд у задоволенні позову відмовив. Суддя встановив, що вказана земельна ділянка відноситься до земель міста Львова, зокрема, це зафіксовано на генеральному плані рішенням ЛМР ще від 1993 року. У 2000 році межі міста Львова було погоджено й головою Рясне-Руської сільської ради Львівщини. Пізніше вказану землю зареєстрували за територіальною громадою Львова на праві комунальної власності. Також суд відкинув твердження прокурора й про порушення при формуванні та зміні цільового призначення земельної ділянки; розбіжність площі земельної ділянки в рішенні ЛМР та проекті землеустрою тощо.

Не довів прокурор САП порушення прав та інтересів держави під час продажу Львівською міськрадою цієї землі, оскільки вона не перебувала у державній власності, а тому в уряду відсутні повноваження щодо розпорядження вказаною землею.

Як повідомили «Слово і діло» в САП, вони вже оскаржили це рішення Госпсуду Львівської області до Західного апеляційного госпсуду.

Нагадаємо, Садовому повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем. У САП розповіли деталі справи мера Львова. Пізніше Садовому визначили запобіжним заходом заставу, яку потім скасували і відпустили підозрюваного під особисте зобов'язання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: