Президент схвалив закон про допомогу бізнесу

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський підписав закон про допомогу ФОП через локдаун урозмірі 8 тисяч гривень, який Рада схвалила в кінці березні.

Глава держави Володимир Зеленський підписав закон про допомогу ФОП через локдаун урозмірі 8 тисяч гривень, який Рада схвалила в кінці березні.

Про це у вівторок, 6 квітня, повідомляє пресслужба Офісу президента.

Карантинні виплати: як отримати від держави 8 тисяч гривеньУ березні 2021 року уряд знову пообіцяв бізнесові виплатити по 8 тисяч гривень компенсації за збитки від локдауну. Як та хто може отримати ці гроші ‒ покрокова інструкція.

Відповідно до закону, фізичні особи - підприємці та наймані працівники, які були змушені припинити свою діяльність через карантин у червоних зонах, отримають з Державного бюджету України одноразову матеріальну виплату в розмірі 8 000 гривен.

Крім гарантованого державою допомоги, ФОПи і наймані працівники зможуть додатково отримати виплати з місцевих бюджетів, якщо орган місцевого самоврядування прийме відповідне рішення.

Матеріальну виплату можна буде отримати, зареєструвавшись через додаток або Єдиний портал державних послуг Дія.

Закон набуває чинності з дня, наступного за днем ​​його опублікування.

Нагадаємо, 30 березня Верховна рада підтримала в цілому законопроект №5300 про допомогу ФОП і найманим працівникам через локдауна в «червоних» зонах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: