Столична влада розширить перелік пільг для малого та середнього бізнесу

Читать на русском
Влада Києва запроваджує пакет пільг і преференцій для малого і середнього бізнесу Києва. Про це заявив Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу.

Влада Києва запроваджує пакет пільг і преференцій для малого і середнього бізнесу Києва.

Про це заявив Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу.

«Ми розуміємо, що суворі карантинні обмеження боляче вдарять як по бізнесу, так і по економіці міста. Тому на найближчій сесії Київради я винесу на розгляд депутатів проєкт рішення про розширення пільг для малого і середнього бізнесу столиці. Ввівши такі пільги - і для бізнесу, і для киян в цілому - місто недоотримає багато коштів до бюджету. Але ми йдемо на це, тому що розуміємо, як складно сьогодні утриматися бізнесу і вижити людям. Всі виклики ми маємо подолати разом - спільними зусиллями», - підкреслив Кличко.

Він повідомив, що мова йде про:

  • зменшення розміру пайової участі із нинішніх 50% до 1 гривні в утриманні об'єктів благоустрою власниками закладів громадського харчування;
  • зменшення плати за розміщення засобів зовнішньої реклами та реклами на комунальному транспорті до 50%;
  • звільнення власників автомобілів на території Києва від оплати за паркування на майданчиках КП Київтранспарксервіс.

Крім того, в проєкті рішення передбачено збільшення розміру фінансово-кредитної підтримки суб'єктів малого та середнього підприємництва.

Локдаун в Києві: які будуть обмеження та як отримати спецперепустку для транспортуКарантин у Києві посилюють із 5 квітня. Список обмежень, чи буде комендантська година, як отримати спецпропуск для транспорту – в матеріалі Слово і діло.

«Компенсацію відсотків не лише по кредитах, місто вже запровадило рік тому, але і по «кредитним лініям». А також - про розширення переліку суб'єктів малого та середнього бізнесу, які мають право на таку компенсацію. І про збільшення кількості банків-партнерів цієї програми», - пояснив мер Києва.

Кличко додав, що проєкт рішення про розширення пільг для малого і середнього бізнесу столиці буде винесено на розгляд на найближчій сесії Київради. А також подякував бізнесу і волонтерам, які допомагають місту і киянам під час карантину.

Нагадаємо, в Києві не виключають можливості продовження карантину після 16 квітня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: