ЄС заявив про перемогу в арбітражі з Україною щодо експорту лісу-кругляка

Читать на русском
У Європейському союзі заявили, що перемогли в арбітражі з Україною про заборону вивезення лісу-кругляка.
ua.news

Європейський союз заявив, що переміг в арбітражі з Україною про заборону вивезення лісу-кругляка. Тепер українська сторона повинна скасувати ухвалену у 2015 році заборону.

Про це повідомляється на сайті Єврокомісії.

Як Україна торгувала лісом-кругляком у 2014-2019 рокахПісля запровадження мораторію на вивезення необробленого лісу та запровадження кримінальної відповідальності за вирубки лісу імпорт щороку зменшувався.

«Остаточне рішення комісії з врегулювання суперечок, створеної відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, виявило, що українська заборона на вивезення усієї необробленої деревини несумісна з Угодою про асоціацію. Отже, очікується, що Україна якомога швидше припинить експортну заборону. Це рішення завершує першу в історії торговельну суперечку ЄС за двосторонньою угодою», - йдеться в повідомленні.

При цьому уточнюється, що ЄС допомагає Україні різними проєктами, включаючи підтримку охорони навколишнього середовища, а також державного врядування та управління лісами.

У рішенні арбітражу також відзначили, що заборона України на експорт необробленої деревини «не відповідає жодній із цих законних цілей».

«Рішення комісії означає, що Україна повинна негайно зняти заборону на експорт всієї необробленої деревини, що діє з 2015 року», - підсумували в ЄС.

Нагадаємо, у 2019 році президент Володимир Зеленський підписав закон про заборону вирубки лісу в Карпатах.

У травні Держлісагентство повідомило, що незаконна вирубка лісів зменшилася на третину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: