Апеляція ВАКС відмовила в заочному арешті Януковича

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула і залишила без задоволення скаргу прокурора САП не відмову суду заочно взяти під варту підозрюваного.
Віктор Янукович

Апеляційна палата відмовилася заочно взяти під варту президента-втікача Віктора Януковича, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у привласненні Межигір'я.

Таке рішення 19 січня ухвалила колегія суддів палати Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

«Апеляційну скаргу прокурора САП – залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді (про відмову в заочному арешті Януковича – ред.) – без змін», – оголосив головуючий суддя.

Як відомо, слідчий суддя ВАКС відмовив НАБУ і САП у заочному арешті Януковича. У суді пояснили, що президент-втікач набув статусу підозрюваного. Також там встановили, що Януковича оголосили в міжнародний розшук, однак детектив не вніс ці дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань і тому в заочному арешті відмовили.

Тому прокурор САП і подав апеляційну скаргу. Під час свого виступу він вказував, що в ЄРДР є лише одна клітинка, яка відповідає за оголошення особи в розшук, як у національний так і в міжнародний. А тому у разі внесення дати про міжнародний розшук із реєстру зникне інформацію про оголошення в 2015 році в нацрозшук Януковича.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України розслідувала справу про заволодіння комплексом будівель будинку відпочинку «Межигір'я». У межах цієї справи заочно повідомили про підозру президенту-втікачу Януковичу. Пізніше після втрати функції слідства Генпрокуратурою вказану справу передали для розслідування детективам НАБУ і прокурором САП.

Нагадаємо, за версією слідства, Олександр Янукович організував створення та придбання приватних фірм з метою прикриття незаконної діяльності щодо заволодіння Межигір'ям. Його батько Віктор, будучі у 2007 році на посаді прем'єр-міністра, був пособником та шляхом зловживання своїм службовим становищем допоміг заволодіти державним майном в особливо великих розмірах. Також сина Януковича підозрюють у легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: