З’ясувалося, які саме партійні витрати не задовольняють частину депутатів «Голосу»

Читать на русском
Частина депутатів Голосу не задовольняє, що більше половини витрат партії на вибори було витрачено на київський осередок.
goloszmin.org

Більше половини суми, витраченої партією «Голос» на місцеві вибори, пішло на витрати київського осередку, який очолює Кіра Рудик, суміщаючи цю посаду з посадою голови партії. Про це в ефірі 16+ на skrypin.ua розповів народний депутат фракції «Голос» Ярослав Юрчишин.

На думку нардепа і його незадоволених політикою керівництва партії колег, такі витрати є непропорційними.

«52%, якщо не помиляюся, – більше половини – пішло на Київ... Трохи більше 30% пішло на національний рівень: реклама на національному телебаченні, якісь інші національні витрати. Інші 12% – на всі решта областей», – сказав Юрчишин.

Ярослав Юрчишин (Голос) | 16+skrypin.ua

«Коли ми говорили, що суміщення двох посад – це насправді не дуже коректно, кожного разу, коли підписуєш переведення коштів на київську міську партійну організацію, ти фактично переписуєш їх на себе саму, – на це не зверталося уваги», – поскаржився депутат.

Він уточнив, що дані про витрати партійці «Голосу» отримали з «усіченого звіту контрольно-ревізійної комісії». За його словами, нардепи просили повніший звіт, але їм відмовили.

Нагадаємо, заяву про незгоду з колегами підписали 10 нардепів, тобто, рівно половина фракції: Олександра Устінова, Соломія Бобровська, Ольга Стефанишина, Володимир Цабаль, Юлія Клименко, Андрій Шараськін, Наталія Піпа, Ярослав Юрчишин, Галина Васильченко, Роман Лозинський.

Також ми писали, що внутрішня опозиція «Голосу» планує вийти з партії, але залишитися у фракції, щоб зберегти мандати, у разі, якщо партія відмовиться змінити керівництво.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: