Рада пригрозила Одесі перевіркою через порушення правил «червоної» зони

Читать на русском
Влада Одеси ігнорує обмеження «червоної» зони карантину та маніпулює цифрами для МОЗ. У зв'язку з цим, до міста та області можуть відправити урядову перевірку.

Влада Одеси ігнорує обмеження «червоної» зони карантину та маніпулює цифрами для МОЗ. У зв'язку з цим, до міста та області можуть відправити урядову перевірку.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Ради.

Як заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на відеоконференції парламентського комітету з питань здоров'я нації, Одеська область не виконала завдання уряду щодо перепрофілювання ліжок для пацієнтів з COVID-19.

«З 4233 ліжок, які мають бути в Одеській області, були перепрофільовані лише 3839. Якщо подивимося на забезпечення киснем, то з 3300, які були поставлені Одеської області для забезпечення 80% киснем за рахунок коштів, які передавалися по субвенції урядом, було забезпечено лише +2741», - зазначив Ляшко.

Геннадій ТрухановМіський голова Одеси
Труханов пообіцяв запровадити електронну амбулаторну карту пацієнтаСказано 1 грудня 2020 р.Статус обіцянки: У процесі

Крім того, за його словами, статистика, яка офіційно передавалася до МОЗ про кількість ліжок, зайнятих хворими COVID-19 і підключених до кисню, не сходиться з інформацією, яка надходила від пацієнтів та громадських організацій.

Також за словами народного депутата Олексія Леонова, незважаючи на те, що Одеська область віднесена до «червоної» зони епідемічної небезпеки, в самій Одесі працюють заклади громадського харчування.

За підсумками засідання комітет вирішив звернутися до Кабміну з проханням організувати термінову перевірку дотримання карантину в Одеській області та вжити заходів у разі виявлення порушень.

Нагадаємо, в Києві не виключають можливості продовження карантину після 16 квітня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: