Скільки коштує інтернет у різних країнах світу

Читать на русском

Україна станом на кінець минулого року посідала 58 місце у світі за швидкістю фіксованого інтернету і 83 місце за швидкістю мобільного доступу (рейтинг Speedtest Global Index). Якщо зі швидкістю інтернету в країні не дуже, то цікаво, як його вартість різниться від інших країн. «Слово і діло» розібралося докладніше.

У середньому пакет інтернету в Україні на місяць коштує 6,5 доларів. Для порівняння, в Польщі – 15,4 долара.
Вартість інтернету в Україні та в світіСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Порівняно з іншими країнами в Україні досить дешевий інтернет (це колись навіть підтверджувалося відповідним рейтингом). Найдешевший пакет інтернету на місяць коштує у нас 3,6 долара, а найдорожчий – 13,5 доларів. Середня вартість доступу до мережі становить 6,5 доларів (близько 180 гривень).

Трохи дорожче інтернет в Росії: у середньому вартість доступу на місяць коштує 7,3 долара. У сусідній для нас Польщі вартість пакета інтернету на місяць коливається від 9,6 до 43 доларів. В середньому доступ до інтернету вартує жителям 15,4 долара.

Трохи більше 12 доларів на місяць коштує пакет інтернету в Китаї та Грузії. У Литві найдешевший пакет на місяць – 3,5 долари (дешевше, ніж в Україні), найдорожчий – 28,2 долара. Середньомісячна вартість виходить на рівні 12,9 дол.

У середньому 31,7 долара на місяць обходиться доступ до інтернету у Франції та Італії. У Великій Британії доступ ще дорожче. Найдешевший пакет коштує 23 долари, найдорожчий – 68 доларів. У середньому на місяць виходить 35,7 дол.

Раніше ми писали про те, як Володимир Зеленський виконує програмну обіцянку забезпечити всіх жителів доступом до швидкісного інтернету.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: