Вода до Криму: Кравчук допустив загострення питання

Читать на русском
Питання з нестачею прісної води в окупованому Криму може загостритися, заявив глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук.
фото УНІАН

Питання з нестачею прісної води до окупованого Криму може загостритися. РФ може вдатися до більш агресивних кроків.

Про це заявив глава української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леонід Кравчук в інтерв'ю «Радіо Свобода» у четвер, 18 березня.

Пересохлі річки і порожні водосховища: що відбувається з водою в КримуЗагалом, близько десяти кримських водосховищ на цей момент або обміліли, або взагалі пересохли.

«Я думаю, що питання води для Криму буде загострюватися, я думаю, що це буде один з поштовхів для Росії пробити дорогу звідти до України. Херсон, Маріуполь – цю частину вони хочуть якось пробити до Криму, щоб забезпечити Крим водою. Оце буде одна з причин більших атак чи більших агресивних кроків Росії. Це можливо», - сказав Кравчук.

При цьому він додав, що Росія перетворює Крим на військову базу.

«І Україна просто так поставляти воду до Криму не буде, тому що ми не знаємо, кому ця вода піде - громадянам на полив, або військовим заводам, або ще комусь. За все відповідає Росія», - зазначив Кравчук.

Нагадаємо, у Криму спостерігається критична нестача прісної води, у багатьох містах на півострові людям видають її за графіком. Раніше пересохло Інкерманське озеро під Севастополем і Аянське водосховище.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: