Стала відома вартість першого опріснювача води для окупованого Криму

Читать на русском
При цьому всі технічні подробиці, підрядник і виробник тримаються в таємниці, щоб виключити їхнє потрапляння під санкції.
Ілюстративне фотоFacebook

В окупованому Росією Криму озвучили вартість першої станції для опріснення морської води. Передбачається, що станцію побудують в Ялті, вона обійдеться мінімум в 3 млрд російських рублів, що еквівалентно майже 41 млн доларів США.

Про це заявив голова поплічників окупантів Сергій Аксьонов, повідомляють російські ЗМІ 13 березня.

«Упевнений, що тільки опріснення дасть гарантований результат. По Ялтинському майданчику готується техніко-економічне обґрунтування, приблизний обсяг коштів приблизно близько 3 млрд рублів, джерела фінансування є. В принципі до роботи вже приступили», - заявив колаборант.

При цьому Аксьонов заявив, що всі технічні подробиці, підрядник і виробник тримаються в таємниці, щоб виключити їх потрапляння під санкції.

Втрачене покоління: як Україна програє війну за кримських дітейВ окупованому Росією Криму з'явилося ціле покоління дітей, які вважають, що Україна – це ворог.

Раніше ми писали про те, що ситуація з водою в окупованому Криму далека від хорошої: водосховища півострова майже спустошені, річки міліють і пересихають.

Нагадаємо, Київ планує завершити добудову загороджувальної дамби на 107 кілометрі Північно-Кримського каналу. Дамба унеможливить постачання води на окупований Росією Крим до повної деокупації півострова, а також поліпшить меліорацію в Херсонській області.

Навесні 2014 року українська влада припинила постачання води на територію анексованого Криму, встановивши в Херсонській області загороджувальну дамбу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: