Споживачам газу продовжать терміни встановлення лічильників

Читать на русском
Закон продовжує до 1 січня 2023 року установку газорозподільними компаніями лічильників у будинках українців, де газ використовується тільки для приготування їжі.

Споживачам, які використовують газ для приготування їжі, продовжили терміни установки лічильників.

У четвер, 25 березня, президент Володимир Зеленський підписав відповідний закон, повідомляє пресслужба Офісу президента.

Закон продовжує до 1 січня 2023 року установку газорозподільними компаніями лічильників у будинках українців, де газ використовується тільки для приготування їжі.

Бензин, газ, вугілля: як змінювалося споживання паливних продуктів в УкраїніСпоживання паливних продуктів в Україні – газу, бензину, вугілля, мазуту, газойлю – з 2014 до 2021 року.

Також відкладається обов'язок газорозподільних компаній припиняти розподіл палива споживачам у разі їх відмови від встановлення лічильників газу.

Крім того, газорозподільні компанії зобов'язали щокварталу подавати до Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг, звіт про встановлення лічильників газу або припинення розподілу газу споживачам, які відмовилися від їхньої установки.

НКРЕКУ має щоквартально оприлюднювати на своєму вебсайті відомості про виконання газорозподільними компаніями цих обов'язків.

Своєю чергою Кабінет міністрів у тримісячний термін має розробити та затвердити порядок компенсації витрат споживачам, які забезпечили встановлення індивідуальних лічильників газу за свій рахунок, в розмірі середньозваженої вартості установки лічильників.

Закон вступає в силу на наступний день після опублікування.

Нагадаємо, в Україні проведуть експеримент із опалення житла сумішшю природного газу і водню.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: