Конфлікт на Донбасі за згодою РФ можна завершити за тиждень – Кулеба

Читать на русском
Кулеба зазначив, що без згоди Москви питання припинення конфлікту на Донбасі є невирішуваним.
Дмитро КулебаРБК-Украина

Війну на сході України можна завершити за тиждень у разі, якщо припинення конфлікту на Донбасі захоче Росія.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів в інтерв'ю словацькому виданню «.Tyžden», повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України.

Кулеба зазначив, що без Москви питання припинення конфлікту на Донбасі є невирішуваним.

«Якщо Москва політично вирішить дотримуватися власних обіцянок - а вони багато разів говорили, що Донбас повинен залишитися частиною України - і вирішить вивести свої війська, конфлікт може бути вирішений легко і досить швидко. Якщо Росія погодиться зробити це завтра, конфлікт буде завершено за тиждень», - заявив міністр.

«Північний вітер»: чи втрутиться Росія у конфлікт на ДонбасіВатажок самопроголошеної «Донецької народної республіки» Денис Пушилін заздалегідь відмовився від військової допомоги РФ.

Єдине питання, додав він, полягає в тому, скільки часу доведеться витратити на те, щоб змусити Росію вивести війська з території Донбасу.

«Способи виведення військ, способи проведення виборів без участі Москви, давно все це детально продумано. Тому нам слід питати себе не, скільки часу знадобиться для припинення конфлікту, а скільки часу потрібно, щоб змусити Росію погодитися його припинити», - пояснив Кулеба.

Нагадаємо, на відеоконференції політичних радників лідерів країн «нормандської четвірки» 18 березня сторони обговорювали повернення в режим повного припинення вогню на Донбасі.

У Кремлі заявили, що Росія не отримувала від України новий план врегулювання ситуації на Донбасі, про розробку якого заявила Україна, так само як і не отримувала ніяких пропозицій про зустріч в рамках нормандського або будь-якого іншого формату.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: