У Львові на будівництві казарм розтратили близько 5 мільйонів – ДБР

Читать на русском
У Львові при будівництві казарм генпідрядник підробив акти прийому виконаних будівельних робіт. Загальний збиток державі від махінацій з бюджетними коштами склав 4,7 млн грн.
фото з відкритих джерел

У Львові власник підприємства заволодів 4,7 млн ​​грн, виділених з державного бюджету на будівництво військових казарм.

Про це повідомляє пресслужба ДБР у п'ятницю, 12 лютого.

Хабарі та розтрата коштів на «Великому будівництві»: про що повідомляла СБУПро які факти розтрати коштів і вимаганні хабарів на Великому будівництві повідомляли в СБУ.

«Директор та власник підприємства (генпідрядник) умисно підробив акти приймання виконаних будівельних робіт, в яких зазначив обсяги, види та вартість виконаних робіт, які фактично не були виконанні. Він підписав їх, завірив печаткою товариства та надав до Західного територіального квартирно-експлуатаційного управління», - сказано в повідомленні.

Як пояснили в ДБР, директор підприємства таким чином вирішив «відмити» 2,4 млн грн.

«Для цього він здійснив низку перерахунків вказаних грошей на інший розрахунковий рахунок підприємства, які надалі були спрямовані (перераховані) підприємством на видачу готівки з банкомата по картці та особисто отримані керівником підприємства», - додали у відомстві.

Таким чином, за даними ДБР, державі було завдано збитків на 4,7 млн ​​грн.

Тепер керівника компанії підозрюють за трьома статтями ККУ: в заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах; службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки; легалізації майна, отриманого злочинним шляхом.

Генпідряднику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Крім того, будівельні роботи були виконані з порушенням проєктної документації та будівельних норм, що може привести до повного руйнування казарм, зазначили в ДБР.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що посадових осіб УЗ підозрюють в розтраті понад 4,5 мільйонів держкоштів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: