«Британський штам» поширився по всій країні – МОЗ

Читать на русском
Британський штам коронавірусу поширився по всій Україні. Він більш агресивний і втричі заразніший, заявив глава МОЗ.
Максим СтепановФото Слово і діло

На сьогоднішній день «британський штам» коронавірусу поширився по всій Україні. Він більш агресивний і втричі заразніший. Новий штам викликав різке зростання числа госпіталізацій.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу у вівторок, 23 березня.

Британський штам коронавірусу на 64% смертоносніший за оригінал – дослідженняАнглійські дослідники порівняли дані приблизно 55 тис. пар учасників, у яких виявили коронавірус

«По всій території країни поширений британський штам. Він більш агресивний, вражає молодих людей, він більш контагіозний - тобто швидше передається і викликає важкий перебіг. З цим пов'язано і кількість госпіталізацій», - сказав він.

Глава МОЗ пояснив, що «британський штам» втричі заразніший, має короткий інкубаційний період від одного до трьох днів. Також для цього штаму характерна важка клінічна картина.

За словами Степанова, мутація вірусу почала вражати молодшу вікову групу. Зараз зростає кількість госпіталізацій людей, старших за 30-40 років. Він зазначив, що безсимптомного перебігу хвороби практично не фіксується, часто це важкий перебіг. Вірус почав вражати слизові, нирки, центральну нервову систему, печінку, уточнив міністр.

«Зафіксовані випадки, коли хворі вмирали від фізичної відсутності необхідності дихати, хоча були в свідомості. Ці дані ми отримали від західних колег», - казав Степанов.

Він додав, що МОЗ планує внести зміни до клінічного протоколу лікування коронавірусу.

Також, за його словами, через британський штам зросли ризики постковідного симптому. Люди від трьох до шести місяців повинні проходити реабілітацію після хвороби.

Нагадаємо, за добу в Україні померла рекордна кількість пацієнтів з коронавірусом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: