У Мінфіні розповіли, коли можна запустити метро на столичну Троєщину

Читать на русском
Першу ділянку метро на мікрорайон Троєщина у Києві можливо запустити до 2024 року. Про це розповів заступник міністра фінансів Олександр Кава.
Фото з відкритих джерел

Першу ділянку метро на мікрорайон Троєщина у Києві можливо запустити до 2024 року.

Про це розповів заступник міністра фінансів Олександр Кава у програмі «Неофіційна розмова» на телеканалі «Дім».

«Якщо міська влада працюватиме, Мінфін їм допоможе в цьому. Думаю, що до 2024 року є всі шанси запустити першу пускову ділянку... Зараз це не фантастика, якщо міська влада дійсно буде докладати зусиль», – розповів він.

Кава зазначив, що раніше головною перешкодою для будівництва метро на Троєщину була відсутність Подільсько-Воскресенського мостового переходу.

Зараз, за його словами, будівництво основної частини моста вже майже завершене, і міська влада має змогу починати будувати лівобережні і правобережні підходи до моста.

Заступник міністра фінансів зазначив, що в конструкції моста вже побудовані три станції метро: «Суднобудівна» на Рибальському півострові; станція «Труханів острів» на однойменному острові і станція «Затока Десенка».

Перша пускова ділянка передбачає ще одну станцію на лівому березі — станцію «Райдужна». І ще дві станції на правому березі: станція «Подільська» з пересадкою на чинну станцію імені Тарас Шевченка; станцію «Глибочицька» або за другим варіантом «Татарська» з пересадкою на станцію метро «Лук'янівська».

Нагадаємо, нещодавно мер Києва Віталій Кличко заявив, що будівництво Подільсько-Воскресенського мосту вийшло на фінальну стадію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: