Профільний міністр відреагував на слова Саакашвілі про винних у корупції в будівельній галузі

Читать на русском
Олексій Чернишов заявив, що багато хто намагався впливати на роботу Державної архітектурно-будівельної інспекції.
Слово і діло

Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов відреагував на слова Міхеїла Саакашвілі про те, що ексзаступник керівника Офісу президента Сергій Трофімов причетний до корупції в будівельній галузі.

«Багато років ДАБІ існувала в ланцюгу умовної корупційної додаткової вартості, як орган, який легалізував у кінці цього ланцюгу всі дії, котрі були зроблені до цього. Була така практика, коли навіть не відкривалися документи. Говорити про те, що хтось впливав на цей орган, ми можемо. Намагалися багато-хто цим займатися. Але прізвищ багато, а реформу треба завершувати», – сказав Чернишов в інтерв'ю «Слово і діло».

Міністр запевнив, що в операційній роботі ДАБІ немає ролі Офісу президента, а в реформуванні органу ОПУ бере участь.

18 березня в інтерв'ю Радіо НВ Саакашвілі заявив, що Сергій Трофімов втратив посаду в Офісі президента через корупційні схеми, пов'язані з ДАБІ. Саакашвілі також підтвердив, що Трофімов покривав київську «будівельну мафію». «Нарешті дійшло, вся інформація пішла до Зеленського, він зреагував», – сказав він.

Нагадаємо, 4 листопада 2020 року Володимира Зеленського звільнив Сергія Трофімова з посади першого заступника глави Офісу президента і призначив своїм радником.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: