Розтрата зерна: директору філії Держрезерву продовжили домашній арешт

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження запобіжного заходу підозрюваному.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 17 травня строк дії нічного домашнього арешту директору філії «Хлібна база» державного підприємства «Охтирський комбінат хлібопродуктів» Державного агентства резерву України у Сумській області Олегу Краснокутському, якого НАБУ і САП підозрюють у розтраті зерна.

Таке рішення 17 березня ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 22 листопада НАБУ і САП повідомили про підозру в.о. директора філії «Хлібна база» Олегу Красноскутському. 24 листопада його відправили під цілодобовий домашній арешт. У зв'язку з наближенням дати завершення дії домашнього арешту прокурор САП просив його продовжити. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнила частково.

Підозрюваному Краснокутському продовжили домашній арешт до 17 травня, а також дію таких обов'язків: прибувати за першим викликом; не відлучатись з населеного пункту, в якому він проживає без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання, роботи та утримуватися від спілкування із визначеними особами.

Нагадаємо, за версією слідства, у листопаді в.о. директора філії Держрезерву, без отримання дозволу власника зерна, яке зберігалося на базах, вирішив відвантажити його комерційним структурам без оплати з їхнього боку. У такий спосіб він планував заволодіти понад 189 тонами зерна вартістю понад 2,8 млн грн, яке належало Держрезерву. Пізніше детективи встановили, що загальний обсяг необлікованих зернових перевищує 800 тонн, а його вартість сягає 6 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: