Байден обов'язково зателефонує Зеленському – посольство США в Україні

Читать на русском
Байден взяв на себе ряд зобов'язань в рамках міжнародного співробітництва і він давно є великим другом України
Посольство США в УкраїніВідкрите джерело

Президент США Джозеф Байден зателефонує президенту України Володимиру Зеленському без жодних умов, але пізніше. Так чи інакше, ця розмова обов'язково відбудеться.

Про це 18 березня, заявив прессекретар посольства США в Україні Деніел Лангенкемп у коментарі «Європейській правді».

«Цей дзвінок буде. Ми переконані в цьому», - кілька разів зазначив дипломат.

Ігор ЖовкваЗаступник Керівника Офісу Президента України
Жовква пообіцяв забезпечити офіційне запрошення 46 президента США Джозефа Байдена до УкраїниСказано 2 грудня 2020 р.Статус обіцянки: Виконано

Лангенкемп також нагадав, що Байден взяв на себе ряд зобов'язань в рамках міжнародного співробітництва і він давно є великим другом України. Тому розмова двох президентів обов'язково відбудеться без жодних умов, зазначив прессекретар, коментуючи питання про те, від яких умов залежить дзвінок Байдена Зеленському, єдина причина затримки - те, що Байден дуже зосереджений на проблемах всередині США.

«Україна для нас - партнер, а у відносинах з партнерами ми не висуваємо вимог і немає ніяких передумов для ведення діалогу. Але ми натхненні тим, як Зеленський в останні тижні вдається до потужних дій проти недоброчесних інтересів, які досі тягнуть Україну вниз... Президент Байден зараз дуже сконцентрований на внутрішньоамериканських викликах, включаючи пандемію», - резюмував дипломат.

При цьому раніше американські ЗМІ повідомляли, що адміністрація нового президента США Джо Байдена відкладає його телефонну розмову з Володимиром Зеленським, очікуючи від президента України великих зусиль у боротьбі з корупцією, низки реформ і підтримки кримінальних звинувачень проти бізнесмена Ігоря Коломойського.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: