Проєктом високошвидкісного руху цікавляться інвестори з трьох країн – глава УЗ

Читать на русском
Проєкт високошвидкісного залізничного руху, який хочуть впровадити в Україні, зацікавив інвесторів з Китаю, Туреччини та Кореї.
Володимир ЖмакФото: Telegram / UZ_Zhmak

Інвестори з Китаю, Кореї і Туреччини цікавляться проєктом високошвидкісного залізничного руху в Україні, який анонсували в Мінінфраструктури і готуються впровадити до 2030 року.

Про це повідомив глава правління «Укрзалізниці» Володимир Жмак на форумі «Україна 30. Інфраструктура» у вівторок, 23 лютого, в Києві.

Криклій розповів про проєкт високошвидкісного залізничного сполучення в УкраїніВ Україні готується старт проєкту високошвидкісного залізничного сполучення між Києвом, Харковом, Львовом, Одесою, Дніпром і Запоріжжям.

За його словами, на даний момент вже є зацікавлені інвестори з Китаю, Південної Кореї і Туреччини.

«На сьогоднішній день ці потенційні інвестори тільки придивляються до України в плані організації високошвидкісного руху», - сказав він.

При цьому Жмак додав, що в рамках даного проєкту найбільш успішним може стати варіант створення концесії.

«Я вважаю, що єдиним інструментом будівництва мереж високошвидкісних поїздів є концесія, і для того, щоб це реалізувати, Україні потрібен потужний інвестор», - зазначив глава правління УЗ.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Владислав Криклій напередодні повідомив про плани міністерства у 2021 році приступити до роботи над проєктом високошвидкісного залізничного сполучення.

Планується, що для поїздів зі швидкістю 350 км/год задіють майже 2000 км залізничних шляхів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: