«Редколегія» на Skrypin.ua: яка доля у президентської партії, хто та для чого чекає на Bellingcat

Читать на русском

Сьогодні в Редколегії на каналі Skrypin.ua о 19.00 ведучі Роман Скрипін та Катерина Супрун обговорюватимуть основні теми цього тижня разом з гостями студії.

Сьогодні в «Редколегії» на каналі Skrypin.ua о 19.00 ведучі Роман Скрипін та Катерина Супрун обговорюватимуть основні теми цього тижня разом з гостями студії Катериною Пітєніною (директором, головним редактором аналітичного порталу «Слово і діло») і Тарасом Мокляком (Guild Hall).

На цьому тижні народного депутата Олександра Дубинського офіційно виключили з членів політичної партії «Слуга народу» за порушення статуту і непокору керівництву політсили.

«Слуга народу» 14 березня ухвалила рішення про зняття народного депутата Олександра Дубинського з посади голови Київської обласної організації партії та заміні його на Андрія Мотовиловця.

РЕДКОЛЕГІЯ: Мінус один "слуга". Яка доля президентської партії? Хто і для чого чекає на Bellingcat?skrypin.ua

Сам Дубинський не визнав рішення про своє зняття з посади і закликав «строго засудити шахрайську схему використання аферистами змін Статуту партії, схвалених на з'їзді політичної партії «Слуга народу» 13 березня».

У той самий день в СН заявили, що Дубинського можуть виключити з партії вже найближчим часом.

1 лютого цього року Дубинського виключили з фракції «Слуга народу».

Відзначимо також, 15 березня журналісти-розслідувачі Bellingcat планували випустити першу частину фільму про зрив спецоперації із затримання членів ПВК «Вагнера», які воювали на Донбасі. Але вихід в ефір розслідування перенесли.

«Вагнергейт» розпочався з того, що 29 липня 2020 року під Мінськом було затримано 32 особи з російської приватної військової компанії «Вагнера». За версією правоохоронців Білорусі, вони прибули до країни для дестабілізації ситуації перед президентськими виборами. Частина затриманих бойовиків брали участь у військових діях на Донбасі. Офіс генерального прокурора України звернувся до генпрокуратури Білорусі з проханням видати 28 затриманих. Але відповіді від білоруської сторони не було, а 14 серпня стало відомо, що майже всіх «вагнерівців» повернули Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: