МОЗ значно скоротило список країн «червоної» зони

Читать на русском

У п'ятницю, 19 березня МОЗ оновило перелік країн «червоної» та «зеленої» зон. З «червоної» зони виключили сім країн.

У п'ятницю, 19 березня МОЗ оновило перелік країн «червоної» та «зеленої» зон. З «червоної» зони виключили сім країн.

Про це свідчать дані МОЗ.

З «червоної» до «зеленої» зону були перенесені Об'єднані Арабські Емірати, Мальдіви, Бельгія, Боснія і Герцеговина, Литва, Ліхтенштейн і Чилі. Тепер «червоний» список складається з 44 країн, тоді як тижнем раніше тут знаходилася 51 країна.

Також в «зеленій» зоні знаходяться такі туристичні країни, як Грузія, Єгипет, Марокко, Домініканська Республіка, Таїланд, Туреччина, Танзанія, Туніс, Хорватія і Шрі-Ланка. У «червоній» зоні залишаються, зокрема, Болгарія, Чорногорія, Чехія, Угорщина, Кіпр, Польща, Албанія.

У «червону» зону включають ті країни, де показник захворюваності COVID-19 перевищує показники України. Станом на 19 березня в Україні цей показник становить 354,5.

При в'їзді в Україну з країн «червоної» зони необхідно проходити самоізоляцію/карантин за допомогою додатка «Дія». Її можна достроково завершити після отримання негативного тесту на COVID.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я в п'ятницю, 19 березня, оновило карантинне зонування з урахуванням ситуації із захворюваністю на COVID-19.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: