Карантин посилить одне з міст у Київській області

Читать на русском
В Ірпені Київської області прийняли рішення про посилення карантинних обмежень з 17 березня і до 5 квітня.
facebook.com/markushinoleksa

В Ірпені Київської області прийняли рішення про посилення карантинних обмежень. Вони почнуть діяти з 17 березня і триватимуть до 5 квітня.

Про це повідомив мер Ірпеня Олександр Маркушин у Facebook. Рішення викликане погіршенням епідеміологічної ситуації з коронавірусом.

Названо області, які на межі потрапляння до «червоної» зониКиїв і Вінницька область найближче до переходу до червоної зони карантину через ситуацію з коронавірусом.

За його даними, за місяць в Ірпені збільшилася кількість нових випадків коронавірусу у три рази - 15 лютого було виявлено 89 заражень, тоді як 15 березня 233. У ірпінській центральній лікарні на 100% заповнені інфекційні відділення і всі палати для лікування хворих на COVID-19.

Тому, щоб уникнути переведення Ірпінської громади з «помаранчевої» до «червоної» зони з 17 березня по 5 квітня будуть діяти такі обмеження:

  • скасування всіх спортивних і культурно-масових заходів;
  • переведення шкіл на дистанційне навчання (з урахуванням канікул з 22 по 28 березня);
  • переведення приймання громадян у комунальних службах міста в онлайн режим;
  • скасування приймання громадян працівниками виконавчого комітету ІМР, переведення роботи ЦНАПу в онлайн-режим (окрім здійснення реєстрації місця проживання та державної реєстрації фізичних та юридичних осіб, які будуть відбуватися за попереднім записом); -
  • посилення контролю за дотриманням карантинних протиепідемічних норм у місцях загального користування.

Нагадаємо, сьогодні мер Києва Віталій Кличко звернувся до уряду з проханням посилити карантин у столиці. Також він повідомив, що київські школярі підуть на канікули раніше.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: