Суд заарештував 49,99 відсотка акцій «Донецькоблгазу»

Читать на русском
Арештовані активи передаються в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА)
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Служба безпеки України веде розслідування за фактом незаконних дій керівництва компанії «Донецькоблгаз».

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

«Головне слідче управління Служби безпеки України здійснює досудове розслідування щодо незаконних дій посадових осіб ВАТ «Донецькоблгаз», спрямованих на пошкодження об'єктів, що мають важливе господарське та оборонне значення», - вказується в повідомленні.

Дії підозрюваних, сказано в повідомленні, кваліфіковані за статтею 113 (диверсія) Кримінального кодексу України.

Наскільки подорожчало тепло та як працює ринок природного газу в УкраїніУ деяких регіонах централізоване опалення подорожчало майже вдвічі. Які постачальники мають найвищі тарифи.

«За матеріалами СБУ, Шевченківським районним судом м.Києва накладено арешт на 49,99% акцій ПАТ «Донецькоблгаз». Частка належить компаніям з реєстрацією в офшорних юрисдикціях. Акції контролюються громадянкою України, яка у 2014 році покинула державу і ховається у РФ», - йдеться в повідомленні.

Згідно з рішенням суду, арештовані активи передаються в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) з одночасною передачею у власність НАК «Нафтогаз України», на який покладено завдання не допустити втрати або розтрати цього майна до моменту фактичної передачі активів в управління АРМА.

Нагадаємо, 6 березня в Донецькій області заявили про припинення поставок природного газу для «Донецьктеплокомуненерго» через борги перед «Нафтогазом».

Тільки 9 березня в Донецькій області відновили роботу котелень після того, як «Нафтогаз» припинив постачання газу для «Донецьктеплокомуненерго» через борги. За фактом відключення від газу 59 котелень відкрили 83 кримінальні справи. Зазначається, що «Донецькоблгаз» відключив від газу 59 котелень «Донецьктеплокомуненерго» всупереч постанові Кабміну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: