Фонд для компенсації побічних наслідків від СOVID-вакцин планують створити в Україні – Степанов

Читать на русском
В Україні можуть створити фонд компенсації побічних наслідків від використання вакцин. Ухвалити таке рішення має Кабінет міністрів.
Фото - «Слово і діло».

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, що в Україні можуть створити фонд компенсації за побічні наслідки від використання COVID-вакцин. Ухвалити таке рішення може Кабінет міністрів.

Як повідомляє інформаційне управління апарату Верховної ради, таку заяву він зробив під час обговорення законопроєкту №5247 про звільнення виробників вакцин від відповідальності за наслідки щеплень у комітеті ВР з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

Які можливі побічні ефекти від COVID-вакцинПобічні ефекти вакцин від коронавірусу Covishield, Pfizer, AstraZeneca і Moderna – на інфографіці.

«Прийняття законопроєкту забезпечить можливість отримання Україною за програмою механізму COVAX вакцин провідних виробників для специфічної профілактики коронавірусної хвороби, а також за прямими договорами України з виробниками», - пояснив Степанов.

За його словами, подібні зміни були внесені до законодавства багатьох країн.

Нагадаємо, в Україні виявили 1 504 076 випадків коронавірусної хвороби. З них 1 244 190 пацієнтів одужали, а 29 253 — померли від ускладнень захворювання.

В Україні вже вакцинували від коронавірусу 81 755 людей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: