У МОЗ повідомили про отримання вакцин для планових щеплень

Читать на русском
До України прибули вакцини для планових щеплень за календарем - проти дифтерії, кашлюку та правця.
фото з відкритих джерел

До України прибули вакцини, призначені для планових щеплень за календарем - проти дифтерії, кашлюку та правця. Загальна сума вартості препаратів - близько 20 млн грн.

Про це повідомила заступник міністра охорони здоров'я України Світлана Шаталова на брифінгу у четвер, 4 березня.

Календар щеплень: від яких захворювань обов’язково вакцинують у різних країнахКожна країна дотримується рекомендацій ВООЗ, але складає свій перелік обов’язкових щеплень. Ми подивилися кілька з них.

«До України приїхали нові вакцини, призначені для планових щеплень за календарем. Вже зараз на складах ДП «Укрвакцина» вантажі з вакциною для профілактики поліомієліту в кількості 700 тис. доз. Також минулого тижня прибув анатоксин для профілактики дифтерії та правця зі зменшеним вмістом антигену в кількості 1,5 млн доз. Ще один вантаж ми отримали 1 березня - це вакцина для профілактики кашлюку, дифтерії та правця в кількості 600 тис. доз. І зовсім свіже прибуття - анатоксин для профілактики дифтерії та правця в кількості 300 тис. доз», - сказала Шаталова.

Вона уточнила, що загальна вартість вакцин склала близько 20 млн грн. У МОЗ планують, що препарати будуть розвезені по регіонах, і вже наступного тижня стануть доступними для українців.

Нагадаємо, в Україну 23 лютого прибула перша вакцина від коронавірусу. З 24 лютого розпочалася вакцинація. На сьогодні щеплення від COVID зробили 9 568 українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: