Російські погрози подати до суду на Україну через воду в Крим просто смішні – Резніков

Читать на русском
Резніков нагадав, що Україна вже дуже багато разів чітко озвучувала свою позицію з приводу водопостачання.
Олексій РезніковУкрінформ

Висловлені посібниками російських окупантів у Криму подати проти України позови до міжнародних судів через призупинення водопостачання окупованого Криму після перекриття Північно-Кримського каналу не можуть викликати нічого, крім сміху.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр - міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков, повідомляє «Укрінформ».

«Я як юрист, який все життя практикує право, я просто регочу, це смішно. Я хочу зауважити тим товаришам, які озвучують ідею, що вони будуть судитися з Україною - Wellcome! Тільки я хочу нагадати, що згідно з Женевською конвенцією, написаною багато десятиліть тому, окупант несе відповідальність за мирне цивільне населення на території, яку він окупував. З усіх питань, включаючи водозабезпечення, вони відповідають перед мирним населенням за нормами міжнародного права», - розповів Резніков, відповідаючи на запитання журналістів, чи турбується Україна через погрози міжнародними судами з боку РФ щодо призупинення водопостачання Криму.

Окупанти звинуватили Меджліс у водній блокаді КримуВ анексованому Криму так звана влада звинуватила у водній блокаді півострова лідерів Меджлісу кримських татар Рефата Чубарова і Мустафу Джемілєва.

Резніков нагадав, що Україна вже дуже багато разів чітко озвучувала свою позицію з приводу водопостачання. Вода в Крим і в Севастополь з материкової частини вільної України буде поставлятися обов'язково, але тільки після повної деокупації півострова.

Нагадаємо, посібники російських окупантів в анексованому Криму заявили про намір подати проти України судовий позов про компенсацію збитку, який нібито завдала півострову водна блокада.

Раніше ми писали про те, що ситуація з водою в окупованому Криму далека від хорошої: водосховища півострова майже спустошені, річки міліють і пересихають.

Нагадаємо, Київ планує завершити добудову загороджувальної дамби на 107 кілометрі Північно-Кримського каналу. Дамба унеможливить постачання води на окупований Росією Крим до повної деокупації півострова, а також поліпшить меліорацію в Херсонській області.

Навесні 2014 року українська влада припинила постачання води на територію анексованого Криму, встановивши в Херсонській області загороджувальну дамбу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: