Moderna розпочала тестування вакцини на дітях

Читать на русском
Під час дослідження передбачається оцінити безпеку, переносність, реактогенність та ефективність двох доз вакцини mRNA-1273, що вводяться з інтервалом у 28 днів.

Американська компанія Moderna розпочала тестування своєї вакцини від коронавірусу на дітях. Фаза 2/3 випробувань препарату mRNA-1273 проводиться на дітях у віці від 6 місяців до 12 років.

Про це повідомляє пресслужба компанії у вівторок, 16 березня.

Під час дослідження передбачається оцінити безпеку, переносність, реактогенність та ефективність двох доз вакцини mRNA-1273, що вводяться з інтервалом у 28 днів.

Планується, що в дослідженні візьмуть участь близько 6 750 дітей в Сполучених Штатах і Канаді у віці від 6 місяців до 12 років.

Карта вакцинації: ситуація в областях України на 15 березняКарта вакцинації- в Україні вже вакцинували від коронавірусу 62 083 особи. Вони отримали першу дозу вакцини.

Під час першого етапу учасники дослідження у віці від двох до 12 років отримають одну із двох дозувань (50 або 100 мкг), учасники віком від шести місяців до двох років отримають препарат у трьох дозуваннях (25, 50 і 100 мкг).

Потім буде проведено проміжний аналіз, щоб виявити, яке дозування буде використовуватися на другому етапі дослідження з контролем плацебо. Після другого щеплення за учасниками дослідження буде вестися спостереження протягом 12 місяців.

У грудні Moderna приступила до випробувань вакцини від COVID-19 в США серед підлітків у віці від 12 до 17 років. У компанії планують зібрати інформацію навесні 2021 року.

У США вакцину Moderna дозволено використовувати для громадян у віці від 18 років.

Раніше повідомлялося про те, що в Україні змінять схему вакцинації препаратом Covishield.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: