У британському парламенті оцінили шанси британської бронетехніки проти російської

Читать на русском
У британському парламенті впевнені, що при бойовому зіткненні британських і російських танкістів у перших не буде жодних шансів.
ОБТ Challenger 2Відкрите джерело

У тому випадку, якщо британським бронетанковим військам доведеться зійтися в бою з російськими танками, останні, найімовірніше, здобудуть перемогу над британцями.

Про це йдеться в доповіді Комітету з оборони Палати громад Великобританії про стан бронетанкових підрозділів країни.

«Якби британській армії в найближчі кілька років довелося битися з рівним противником, під яким мається на увазі РФ, в Східній Європі, наші солдати, безумовно залишаючись одними з кращих у світі, до глибокого сорому були б змушені вести бій, використовуючи застарілу бронетехніку», - йдеться в документі.

ЗСУ витратили 600 мільйонів гривень на непрацездатну систему керування військами – Бігус.ІнфоФінальна ціна чотирирічного проєкту склала 580 млн грн, а підсумковий продукт, як виявилося, абсолютно не відповідає своїм завданням

Як заявляють автори документа, проблема в тому, що танкові війська Британії за 30 років скоротилися в шість разів - 227 танків у 2021 році проти 1200 танків в 1990 році. При цьому основний бойовий танк Великобританії Challenger 2 не модернізувався з 1998 року. Це означає, констатують парламентарі, що британська бронетехніка застаріла і сильно відстає від потенційних потужностей навіть союзників, не кажучи вже про супротивників.

«За вогневою потужністю вони (британські танки - ред.) вкрай серйозно програють сучасним артилерійським і ракетним системам і постійно не отримують достатньої підтримки з повітря», - зазначають автори доповіді.

Нагадаємо, 15 березня українській армії передали дослідні зразки берегового мобільного ракетного комплексу з протикорабельними ракетами «Нептун». Комплекс надійшов до складу Військово-Морських сил України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: